Høsttreff for turorienteringen i Arna 2011

Her er Bn-reportasjen etter den festlige sammenkomst i 2011. (Den gang det het turorientering, og var et opplegg i regi av Orienteringsforbundet):

Mandag 22. november 2011 kl 1800 i speidernes lokaler i Hølbekken 1

Hyggelig treff for alle som har deltatt på årets turorientering. Her var det høytidelig utdeling av diplomer, merker og plaketter. En gjennomgang av årets post-plasseringer hører også med og det ble god tid til en orienterings-prat rundt kaffen etterpå.

Johannes Nævdal (89) har gjennomført turorienteringen 30 ganger

I 30 år har Johannes Nævdal løpt etter poster i Spåkevann-området mellom Ytre Arna og Mjeldheim. Høyt og lavt – i furutrær og brakeskog. Noen av årets poster var plassert langs bratte stier på Arnatveit-siden, og selv om mange synes dette var i bratteste laget, så kunne det rapporteres at Johannes hadde gjennomført også denne delen av løpa med stil. Johannes er ikke den eneste “senioren” som driver med dette, det er mange pensjonister som finner glede i å gå etter postene som ligger ute fra våren til langt utpå høsten.

Birger Kjønås og Jørgen Eliassen hedret for lang og god innsats

Høstreff 2011To navn er sentrale når det gjelder turorientering i Arna. I snart 30 år har Birger Kjønås og Jørgen Eliassen stått for dette positive tilbudet i Arna. Poster er lagt ut, kontrollert og “høstet” inn igjen hvert år. Fester er arrangert og rebuser og faktaspørsmål har gledet deltakerne i en årrekke. Johannes Nævdal hadde med blomster til disse to trofaste pådriverne, og gav dem vel fortjent ros og ære for den innsatsen de har gjort for Arna. Jørgen ville selvsagt ikke nevne noe om den gangen det stod at posten var plassert i en bjørk, men den vitterlig var å finne i en furu, eller den gangen posten var inntegnet på kartet, men ikke var plassert ut i terrenget. Det blir jo gode historier av slikt, og bedre var det ikke den gangen posten var spist av ei ku.

35 år med Arna-Bjørnar – Nå har Arna Speidergruppe overtatt stafettpinnen

I 2010 innledet Orienteringsgruppa i Arna-Bjørnar et samarbeid med Arna Speidergruppe om turorienteringen. Speidergruppa har gitt ut to kart over Arna-fjellene, og for første gang ble det plassert poster også på østsiden av Arnadalen. På vårparten i år ble Arna speidergruppe bedt om å overta hele ansvaret for turorienteringen. De har sagt seg villige til dette og dermed er det duket for mange nye år med turorientering i Arnafjellene. Vi vet at turorienteringen engasjerer og motiverer dem som deltar, og vi tror at denne kombinasjonen av tur og trim har et stort potensiale her i Arna.

Skrevet av Jarle Lysebo som innlegg til Bygdanytt

Stengt for kommentarer.